Toiminnallinen harjoittelu

Heracles järjestää kaikille avoimia ohjattuja crosstraining -toiminnallisia harjoituksia. Harjoittelu tapahtuu ensisijaisesti kahvakuulalla.

Toiminta pyrkii huomioimaan mahdollisimman kattavasti eri tasoiset harjoittelijat. Harjoituksissa ohjaajat neuvovat osallistujia huomioiden jokaisen kuntotason ja kokemuksen, samalla kuulaliikkeitä voi harjoitella ohjatusti. Tämä sopii erityisesti henkilöille jotka haluavat harjoitella lisää omatoimisesti. Aiempaa kokemusta liikunnasta tai lajista ei tarvita.

Monesta muusta voimailulajista poiketen harjoittelu tapahtuu ulkona ympäri vuoden, ilman säävarausta. Harjoituksiin voi osallistua kaikki iästä, koosta, sukupuolesta tai kuntotasosta riippumatta. Yhdellä kertaa voit harjoittaa nopeutta, voimaa ja kestävyyttä samalla raikkaasta ulkoilmasta nauttien.

Toiminnan tarkoituksena on aktivoida alueen ihmisiä kuntoilemaan iästä, sukupuolesta tai kuntotasosta riippumatta sekä tuottaa ammattitaitoista, edullista sekä turvallista liikuntapalvelua eritasoisille liikkujille.

Harjoitukset järjestetään Riihimäellä maanantaisin ja Lopella keskiviikkoisin klo 18.00 – 19.00. Harjoittelu tapahtuu ulkona, joten sään mukainen harjoitteluasu on paikallaan.  Ota lisäksi mukaan oma kuula ja juomapullo. Muutamia laina kuulia löytyy paikanpäältä. Harjoituksista kerätään vapaaehtoista treenimaksua, 2€/treenikerta.

Harjoituspaikkana on Riihimäellä urheilutalon takapiha-alue ja Lopella vanha tori. Toiminnalliset harjoitukset toteutetaan yhteistyössä Lopen Voima ja Kunto Teamin kanssa. Harjoitukset ohjaa seuran koulutetut ohjaajat sekä kokeneet lain harrastajat.

Riihimäen ja Lopen toiminnallisella harjoittelulla onkin tarkoitus tarjota aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin. Tavoitteena on toiminnan myötä saada ihmiset kiinnostumaan oman terveyden ylläpidosta liikunnan kautta ja näin parantaa muun muassa työssä jaksamista.