Krav maga / Itsepuolustus

Heracles ry on Suomen vanhimpia Krav Maga-seuroja. Seurassa harjoitellaan Krav Magaa aloittelijoiden peruskursseilla sekä kokeneempien harrastajien jatkoryhmissä. Seura järjestää myös paikallisia ja kansallisia harjoitusseminaareja. Lisäksi seura toteuttaa tilauksesta erikoiskursseja viranomaisille, Puolustusvoimille, reserviläisille, hoitohenkilöstölle ja muille ryhmille. Lähiaikoina olemme kouluttaneet mm. Panssariprikaatin henkilökuntaa, paikallisten reserviläisjärjestöjen jäseniä ja HUS:n henkilöstöä.

Krav Maga on alunperin suunniteltu armeijan aseettoman taistelun menetelmäksi. Siitä laji on muotoutunut suoraviivaiseksi ja tehokkaaksi itsepuolustusmenetelmäksi myös siviilien käyttöön. Krav Magassa harjoitellaan yksinkertaisia ja tehokkaita tekniikoita yhtä tai useampaa aseellista ja aseetonta hyökkääjää vastaan. Seurassa harjoitellaan toisinaan myös henkilönsuojausta, ajoneuvoissa puolustautumista ja viranomaisten voimankäyttötekniikoita.

Opetus perustuu Israelista johdettuun kasainväliseen Krav Maga Global -koulutusjärjestelmään ja opetustasoihin. Seuran ohjaajat ovat liiton virallisia kouluttajia, ja he jatkokouluttautuvat aktiivisesti myös kansainvälisissä tapahtumissa. Seuran pääkouluttajat ovat suorittaneet mustaa vyötä vastaavat Expert-tasonsa harjoitusleireillä Israelissa, esimerkiksi vuonna 2023 lajin pääkouluttajan Eyal Yanilovin kotisalilla Kadimassa. Ohjaajat harjoittelevat aktiivisesti myös muita lajeja, kuten lukkopainia, potkunyrkkeilyä ja nyrkkeilyä.

Heracles opettaa lajia 18 vuotta täyttäneille miehille ja naisille. Krav Magan fyysinen harjoittelu kohottaa kuntoa, parantaa fyysistä suorituskykyä sekä koordinaatiota. Harjoittelu auttaa sietämään paineita, tekemään nopeita ratkaisuja sekä selviämään henkisesti haastavista elämäntilanteista.

Harjoitusten aikana läpikäydään myös seuraavia itsepuolustuksen osa-alueita:
– Turvallisuutta uhkaavat paikat ja tilanteet sekä uhkien ennakointi
– Sijoittuminen vaaratilanteessa, taktinen liikkuminen
– Kommunikointi väkivallan uhatessa, de-eskaloiminen
– Voimankäytön sovittaminen uhkatilanteen mukaisesti

Jos haluat tietää lisää tai tiedustella erityiskurssin tai tilaisuuden järjestämisestä, ota yhteyttä kravmaga@heracles-finland.fi