BJJ & Lukkopaini

Tervetuloa harrastamaan Brasilian jiu-jitsua yhdessä Suomen menestyneimmässä seurassa.

Miksi valita lajiksi BJJ?

Ihmiset ovat erilaisia ja jiu-jitsu on jokaiselle omanlaista: tekniikkaa, kuntoilua, ottelemista, stressitöntä vapaa-aikaa, mielenhallintaa, hyviä kavereita, edistymistä, kilpailemista, elämäntapa, oma juttu tai jotain muuta. Mitä tahansa jiu-jitsu sinulla tulee olemaan, Heraclesissa saat sen varmasti hyvän fiiliksen saattelemana!  

Tavoitteet ja kilpaileminen

Kilpaileminen on Heraclesissa täysin vapaaehtoista. Heraclesissa jiu-jitsun treenaaminen on rentoa, koska suurin osa lapsista, nuorista ja aikuisista haluaa itselleen hauskan harrastuksen, joka antaa mielekästä sisältöä elämään. Osa haluaa kuitenkin lähteä kilpailemaan ja Heraclesissa on myös mahdollisuus kovatasoiseen kisaharjoitteluun niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin ryhmissä.  

Brasilialaista jiu-jitsua voivat harrastaa miehet ja naiset, pojat ja tytöt, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Painotus itsepuolustuksen, kilpaurheilun, kuntoilun sekä vapaaotteluharjoitteiden välillä on harrastajan tavoitteista kiinni. Laji vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ja jatkuvaa itsensä voittamista niin henkisesti kuin fyysisesti. Brasilialainen jiu-jitsu on konkreettinen laji jota sovelletaan harjoitteluotteluissa. Omien rajojen kohtaaminen on osa harjoittelua. Oikea asenne on ratkaisevaa ja epäonnistuminen on osa oppimisprosessia. Brasiliassa vanhat harmaahapsiset bjj:n harrastajat ottavat osaa urheilumuodon kilpailuihin mainiossa hengessä omissa otteluluokissaan siinä missä nuoret pojat ja tytötkin.

Harvassa lajissa saadaan konkreettisia tuloksia yhtä nopeasti. Harjoittelijoiden edistyminen hämmästyttää yhä uudestaan niin valmentajia kuin harjoittelijoitakin. Pienempi ja hennompi lajin harrastaja huomaa vähitellen voivansa selviytyä kookkaamman vastustajansa puserruksessa ja tekniikoiden kehittyessä edetä hallitsemaan eri tilanteita. Muodollisina edistymisen mittoina ovat vyöarvot: valkoinen, sininen, purppura, ruskea ja musta. Moniin kamppailulajeihin verrattuna brasilialaisessa jiu-jitsussa on edelleen työntäyteistä edetä vyöasteikossa.