Itsepuolustus

Kilpailujaos

Hämeenlinna

Järjestyksenvalvonta

Kuvagalleria

Kahvakuula

HERACLES ry. on vuonna 1998 perustettu kamppailulajien erikoisseura. Seuran perustivat Riihimäellä kolme Krav Maga ohjaajaa Juha HÖÖK, Jussi JOKINEN ja Jussi TAMMELIN, joilla kaikilla on varsin vankka tausta kamppailulajeista.

HERACLES nimi on johdettu seuran päälajin Krav Magan perustajan Imi Lichtenfeldin (1910-1988) isän Samuelin Bratislavassa (Slovakia) perustaman kuntosalin nimestä Hercules. Kysymyksessähän on sama Kreikan mytologian taruhahmo, puolijumala, Zeuksen ja kuningatar Alkmenen poika Herkules / Herakles (kreikka), Hercules / Heracles (rooman latina).

 

Image
Antiikin Kreikan raha jossa kuva HERAKLEESTA

 

HERACLES ry:n logon on ideoinut seuran puheenjohtaja Juha Höök. Logon on suunnitellut ja toteuttanut Markus HEINONEN vuonna 2000. Seuran logon kilven ajatuksena on puolustautuminen. Miekka taas edustaa tehokasta ja suoraviivaista hyökkäystä. Kuten logossa, on seurankin perusajatuksena aina ensisijaisesti varautua / puolustautua mahdollista tai alkavaa hyökkäystä vastaan. Seuran logo on rekisteröity tavaramerkiksi Patentti- ja rekisterihallituksen toimesta vuonna 2007 ja sen käyttöoikeus on HERACLES ry:llä.

Perustajajäsenten laajan "reviirin" johdosta oli heti alussa pääajatuksena perustaa monipuolinen kamppailulajiseura, joka toimii tehokkaasti, laadukkaasti sekä ammattitaitoisesti levittäen samalla tieto-taitoaan mahdollisuuksien mukaan eri puolille Suomea. HERACLES-FINLAND koalitio toimii saman ko. HERACLES päänimen ja logon alla, sisarseurojen mahdollistaessa Heraclesin paikallisen toiminnan tehokkuuden paikkakunnittain, oman aktiivisen yhdistysväen johdolla.

 

HERACLES DEFENCE & FIGHTCLUB VALKEAKOSKI ry

Toiminnan laajetessa päätettiin vuoden 2003 joulukuussa perustaa Valkeakoskelle, alkuperäisen HERACLES ry:n sisarseuraHeracles Defence & Fightclub Valkeakoski ry. Vastuun jakamiseksi sekä käytännön asioiden hoitamisen helpottamiseksi uusi seura perustettiin jo aiemmin toimineen HERACLES ry Valkeakosken jaoksen tilalle sen entisiä tiloja hyväksi käyttäen. Näiden molempien sisarusseurojen taustalta löytyvät "yllättäen" samat asialle vihkiytyneet Heracles hahmot Juha Höök ja Jussi Jokinen. Lisäksi muita uuden sisarseuran perustajajäseniä ovat Petteri KANTOLA, Jari MÄKELÄ Petri LÄHDEKORPI ja Petri MAKKONEN. Uuden sisarseuran puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Jussi Jokinen.

HERACLES ry. / Hämeenlinna

HERACLES ry:n toiminta käynnistyi vuonna 1998 nykyaikaisen itsepuolustuslajin Krav Magan peruskurssilla. Ensimmäisen seuran peruskurssin (Krav Maga) aloitti 8.1.1999 yhteensä 80 henkilöä. Vuodesta 2000 lähtien seurassa on ollut vahvasti esillä kilpalajit kuten vapaaottelu (MMA), Submission Wrestling sekä Brasilian Ju-Jutsu . Nykyisin kyseisissä lajeissa on oma aktiivinen lajijaoksensa, joka pitää yllä seuran laadukasta toimintaa ja julkisuuskuvaa menestyksekkäällä kilpatoiminnallaan.

HERACLESin ottelijat ovat saaneet huomiota ja mainetta eri kilpailutapahtumissa, jopa kansainvälisellä tasolla. Ensimmäinen suuri esiinmarssi tapahtui vuonna 6.10.2001 Järvenpäässä, jolloin Järvenpään Kehä-Karhujen isännöimään Extreme Fight I tapahtumaan osallistui yhteensä 9 Heraclesia edustanutta ottelijaa. Meriitteinä mainittakoon mm. Wille MANNISEN, Jussi "Ironman" JOKISEN ja Janne TULIRINNAN tuomat Shootfighting SM-mestaruudet.

Lisäksi manittakoon Tapani LAITILAN vuonna 2005 tuoma BJJ:n SM-mestaruus sekä sen myötä seuran ensimmäinen edustus vuoden 2006 BJJ:n EM kilpailuihin Portugaliin. Vuonna 2007 Janne Tulirinta sai kutsun osallistua Japanissa järjestettävään vapaaottelun ammattilaisottelu iltaan. Tämän jälkeen Janne onkin nähty useissa ammattilaiskamppailuissa ympäri maailmaa sekä muun muassa TV:ssä.

Tuoreimapana seuran meriittinä ovat Tuomo MIETTISEN tuomat EM-mestaruudet Brasilian Ju-jutsussa vuosina 2009 ja 2010. Vapaaottelukehien uudeksi tähdeksi seurasta on nousemassa Ville YRJÖLÄ.

Vuonne 2005 Jussi JOKINEN ja Juha HÖÖK osallistuivat  ensimmäisinä Suomalaisina Suomeen rantautuneen  itsepuolustuslaji Defendon ohjaajakurssille, kun Bill WOLFE Kanadasta saapui Suomeen ohjaamaan laatuaan ensimmäisen kurssin. HERACLES ry. esitteli lajin ja Bill Wolfen ensi kertaa suurelle yleisölle huhtikuussa 2006 seuran perinteisellä valtakunnallisella lajileirillä. Ensimmäinen Defendon peruskurssi aloitti Riihimäellä helmikuussa 2007. Nykyisin Defendoa harrastetaan Riihimäellä kahdesti viikossa.

HERACLES ry. on järjestänyt Riihimäellä jo yhdeksänä vuonna avoimen valtakunnallisen itsepuolustusseminaarin yhteistyössä Suomen Krav Maga liitto ry:n (SKML), International Krav Maga Federationin (IKMF) sekä Scandinavian Defendon kanssa. Seminaareilla ovat toimineet ohjaajina lajin johtavat kouluttajat  Suomesta ja ympäri maailmaa:

HERACLES ry. ja sen Valkeakoskelainen sisarseura järjestivät yhteistyössä syksyllä 2005 ensimmäisen Krav Magan peruskurssin Hämeenlinnan Saaristen koululla. Ensimmäiselle peruskurssille osallistuin n. 30 lajista kiinnostunutta henkilöä. Ensimmäisen peruskurssin rohkaisemana järjestettiin toinen menestyksekäs peruskurssi heti keväällä 2006.

Tammikuussa 2007 järjestettiin Hämeenlinnan Lyseolla avoin lajiseminaari jonka tarkoituksena oli tehdä lajia ja Heraclesin toimintaa edelleen tutummaksi Hämeenlinnan alueen väelle. Seminaarin ohjasivat Heraclesin ja Krav Magan puuhamiehet Jussi Jokinen ja Juha Höök. 

Nykyisin  Hämeenlinnassa toimii oma jaos joka harjoittelee Krav Magaa kaksi kertaa viikossa Tuomelan koulun yläsalissa. Hämeenlinnan jaoksen vastuuhenkilönä toimii Risto SAHA.

  

1999 Lajin pääkouluttaja Eyal Yanilov, Israel perustekniikka
2002
Jyrki Saario, Ruotsi
Jussi Jokinen, Suomi puolustautuminen asetta vastaan
2003
Janne Jaakkola, Suomi tekniikoiden soveltaminen käytäntöön
2004
Avi Moyal, Israel
Amnon Darsa, Israel puolustautuminen useaa hyökkääjää vastaan
2005
Jyrki Saario, Ruotsi
Marcus Håkansson, Ruotsi Krav Maga pohjoismaalaisittain
2006
Bill Wolfe, Kanada
Jyrki Saario, Ruotsi Defendo esittäytyy
Krav Magan veitsitekniikat
2007 Bill Wolfe; Kanada Defendon asetekniikat
Jyrki Saario, Suomi Krav Magan asetekniikat
2008 Tommy Blom, Ruotsi Krav Magan perustekniikat
2009 Jussi Jokinen, Suomi
Petteri Kantola, Suomi Krav Magan asetekniikat
Vesa Vuori, Suomi
Janne Tulirinta, Suomi Maassapuolustautuminen

 


 

 

  

HERACLES ry. on seuraavien lajiliitojen / -yhteisöjen virallinen jäsen;

 • Heracles - Finland
 • International Krav Maga Federation (IKMF)
  (kansainvälinen Krav Magan kattojärjestö)
 • Suomen Krav Maga liitto ry (SKML)
 • Defendo Scandinavia Team
 • Suomen Brasilian Ju-Jutsu liitto
 • Suomen Vapaaotteluliitto ry. (SVOL)
 • Suomen Defendo liitto ry
 • Riihimäen kamppailu-urheilun tuki ry. (RKU)
 • Suomen lukkopainiliitto
 • Alliance Jiu-jitsu


Vuonna 2002 Heracles Defence & Fightclub Valkeakoski avasi upouuden, oman kamppailulajisalin Valkeakoskella. Valtakunnallisestikin varsin tasokkaalla salillamme toiminta alkoi täydellä teholla kesäkuussa -02 Jussi Jokisen johdolla. Riihimäellä HERACLES ry. harjoitelli perustamisestaan asti Riihimäen maauimalan tatamilla sekä sekä pelastuslaitoksen yläkerrassa. Vuonna 2007 siirryttiin harjoittelmaan uuteen Riihimäen kamppailu-urheilukeskukseen, Teollisuuskadulle.

HERACLESissa (Riihimäki ja Valkeakoski) toimii varsin aktiivinen järjestyksenvalvontajaos, joka on omalta osaltaan luonnut seurallemme meriittiä erilaisten tilaisuuksien valvonta- ja järjestyksenpitotehtävissä. Jaoksen mahdollisia palveluja voi tiedustella suoraan jaosvastaavalta.

Jäseniemme aktiivinen toiminta myös vapaa-aikana treenien lomassa ovat luoneet oivat puitteet tiiviin, rehdin ja reippaan HERACLES-hengen luomiselle, jonka sanaa levittää nyt jo kaksikin seuraa. Haluan esitää kiitokset kaikille mukana olleille HERACLES aktiiveille sekä ulkopuolisille tahoille yhteistyöstä seuramme toiminnan kehittämiseksi sekä yhteishengen luomiseksi. Erityisesti haluan kiittää Järvenpään Kehä-Karhut ry:n Jusa SAURAMAA ja Sami SAVOA, jotka edesauttoivat ja kannustivat minua aloittamaan ponnistelut nykyisen HERACLES ry:n perustamiseksi.

HERACLES ry:stä on lyhyessä ajassa muodostunut yksi valtakuntamme johtavista itsepuolustus- ja kamppailulajiseuroista. Se on vakiinnuttanut paikkansa niin Riihimäellä, Valkeakoskella kuin Hämeenlinnassakin johtavien urheiluseurojen joukossa tasokkuutensa ja aktiivisuutensa vuoksi. Toivotan SINUT tervetulleeksi mukaan seuramme ammattitaitoiseen ja kamppailuhenkiseen toimintaan!


Riihimäellä 25.6.2010

Juha HÖÖK
HERACLES ry.
HERACLES - FINLAND
puheenjohtaja